Uncategorized

Var vikingarna muslimer?

Nordens historia och nordisk hedendom i allmänhet är under attack från kulturmarxister (läs socialdemokrater och andra fientliga krafter). Man försöker bland annat påvisa att vikingarna har tagit sina seder och bruk från islam – eller helt enkelt var muslimer själva. För detta finns det extremt tunna, på gränsen till inga, ”bevis”. Visst kan några enstaka nordmän ha konverterat under någon resa till Mellanöstern (Särkland), men det hela andas dock politisk historierevisionism. Målet är troligtvis att få dagens nordbor att acceptera islam – och i förlängningen acceptera att Norden blir muslimskt.

Det är inte anmärkningsvärt att hitta forna muslimska attribut i Norden, då vikingarna handlade med alla möjliga folkslag. För det andra – sannolikheten att vikingarna kunde tyda arabisk skrift är mycket låg.

Kulturmarxisterna gör allt de kan för att förvanska vårt stolta arv – låt er inte luras! Våra förfäder var inte muslimer, Tor är inte transa och Oden är inte bög.

/Väderfölne

Standard

3 reaktioner på ”Var vikingarna muslimer?

  1. Alf skriver:

    Undrar vad Anna L säger om ”solsymbolen” som helt klart syns längre bort i spegelbilden, var vikaingarna kanske även hinduer, buddhister och Jainister månne?

    Gilla

  2. Såg på TV idag, att ca 130 funna vikingar filat sina tänder på ett sätt som var mode nere i Egypten. De dyrkade kanske solguden. Heimdal (Rig) var visst en gammal sådan från bronsåldern, som levde vidare in i asatiden. Med nio mödrar hade han även lika kaotiska familjeförhållanden som Egyptens gudar.

    Vikingarnas tidiga förfäder bedrev handel via äldre och yngre Bärnstensvägen ned till Medelhavet. Kontakter med Kreta (och deras ormgudinna – Asasara – med en katt på huvudet) leder tankarna till Frejas katter, gotländska bildstenar och runstenar. Låter i alla fall som en ståtligare historia än det vi har ovan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s