Recensioner

Frösötrilogin av Aksel Lindström

Frösötrilogin är tre stycken böcker som utspelar sig främst i det forntida Jämtland – men även i resten av Skandinavien. De första två böckerna (Den leende guden och Österhus brinner) handlar om huvudpersonen Tryn. Den tredje boken (Husfröjornas nycklar) utspelar sig en generation senare och handlar om Asbjörn Kettilson, Tryns son. Böckerna har även en uppsjö av andra karaktärer. Trilogin utspelar sig under övergångsperioden mellan hedendomen och kristendomen.

Vi får följa huvudpersonerna i deras vardagliga liv med jakt, överlevnad, intriger, kungar, traditioner, strider och kärlek. Böckerna är mycket välskrivna och ger en stämningsfull bild av det forna Norden. Ett klassiskt vikingaäventyr. Trilogin är skriven mellan 1951 och 1957. En rejäl portion jämtländsk historia är även inbakad i trilogin.

Betyget blir 3 av 5. Trilogin tappar i vissa delar då tempot går riktigt sakta, men det är böcker som ni bör läsa i alla fall. De kan vara lite svårt att komma över dem men det är fullt möjligt.

image

Trilogins första del

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s